قهوه به سبک استارباکس

استارباکس

استارباکس بزرگترین کافی شاپ زنجیره ای دنیاست ولی در این مقاله سعی در طرح چگونه بزرگ شدن آن نداریم. اگر در شعبه های استارباکس قهوه میل کرده باشید شاهد فرق آن (طعم و اندازه) با قهوه هایی که در کافی شاپ های ایرانی سرو می کنند خواهید شد. در این مقاله به بحث در مورد قهوه های این شرکت و نحوه سرو و فروش آنها خواهیم پرداخت، موضوعی که در نگاه عمیق بسیار جالب و قابل توجه است.

حجم و طعم قهوه

حجم قهوه ای که در استارباکس به شما تحویل می دهند بسیار بیشتر از آن چیزی است که در ایران می بینیم. بعد مسافت (دوری راه) اولین چیزی است که می توان به آن اشاره کرد. تا سالها پیش قهوه خورهای ایران یا ارامنه بودند که قهوه ترک می خوردند و یا ایرانیان جنوب کشور که قهوه آنها ریشه طبخ عربی دارد. در طبخ عربی قهوه را در قهوه جوش هایی به نام دله (قهوه جوش کوچک عربی) یا گم گم (قهوه جوش بزرگ عربی) می ریزند و آن را روی آتش (ذغال) می گذارند و نتیجه آن قهوه بسیار تلخی است که یک جرعه بیشتر نیست.اندازه قهوه ترک ارمنی هم دست کمی از قهوه عربی نداشته و کمی بیشتر است.

این نوع قهوه در اروپا و امریکا معمولا سرو نمی شود. در قهوه عربی و ارمنی پودر قهوه به صورت آرد شده در قهوه معلق است در حالی که در قهوه های اروپایی و امریکایی پودر قهوه کمی درشتر بوده (فیلتر کافی) و پس از استخراج عصاره آن، پودر قهوه دور ریخته می شود. (مانند آنچه ما در چای مرسوم در ایران داریم)

ورود فرهنگ خارجی قهوه از اروپا به ایران و مخصوصا ایتالیا صورت یافته است. سوال مهم، قهوه های ایتالیایی چگونه هستند؟

پایه همه قهوه های ایتالیایی اسپرسو است (اسپرسو، کاپوچینو، موکاچینو، کافه لته، ماکیاتو و…).

اسپرسو چیست؟

اسپرسو به قهوه گفته می شود که حاصل فشار آب (press) نود درجه در 10 الی 14 گرم قهوه است که در محفظه ای پرس شده است. نتیجه آن قهوه ای است که طعم نسبتا تلخی داشته و روی آن کرما (creama) یعنی چربی قهوه که به رنگ طلایی است را فرا گرفته. اسپرسو ایتالیایی طعم خاص و منحصر به فردی دارد و خود ایتالیایی ها در مورد فرهنگ قهوه مدعی هستند. پس از استحصال اسپرسو، کلیه خواص قهوه از پودر آن خارج شده و آنچه باقی مانده است واقعا ارزشی ندارد.

شرکت های بسیار زیادی در ایتالیا قهوه رست می دهند (roast) و کیفیت انها هم بسیار بالاست، تعداد بسیار زیادی هم دستگاه های اسپرسو خانگی، نیمه صنعتی و حرفه ای می سازند. دستگاه های قهوه ساز تمام اتوماتیک که به صورت پولگیر قهوه تولید و به مشتری ارائه می دهند نیز وجود دارند و از این رو می توان ایتالیا را در فرهنگ قهوه بسیار غنی دانست.

قهوه استارباکس و کیکطبخ قهوه در استارباکس

پر فروشترین قهوه استارباکس رگولار کافی است که پایه همه قهوه های استارباکس به شمار می آید. در استارباکس نیروی انسانی مداخله زیادی در تهیه قهوه برای مشتری ندارد. ماشین های خودکار به صورت خستگی ناپذیر و دقیق قهوه را در اندازه های بزرگ برای شما آماده می کنند.

قهوه ماشینی چیست؟

بر عکس کافی شاپ های ایتالیایی که متصدیان (باریستا) قهوه را برای مشتریان آماده می کنند در استارباکس هر قهوه فرمول مخصوص به خود را داشته و ماشین پس از اندازه گیری، پرس و… آن را اماده می کند.

ماشین چه خصوصیاتی دارد؟

خسته نمی شود، احساسات ندارد، ماشین عاشق کارهایی تکراری است و اگر روی هزار بار هم دکمه را فشار دهید باز همان کار را انجام می دهد، با یک بار نتظیم مدت زمان زیادی همان کار را انجام می دهد، اگر مواد خوب بدهید محصول خوب و اگر مواد بد بدهید محصول بد تحویل می گیرید، احتیاجی به نیروی کار متخصص نداشته و به سرعت می توان افراد را آموزش داد و…

طعم قهوه استارباکس چگونه است؟

حتما قبل از میل کردن قهوه، آن را بو کنید. این امر به شما کمک می کند تا درک بهتری از آنچه برای شما تهیه شده است داشته باشید. بوی قهوه باید کاملا مطبوع باشد و اثری از سوختگی در آن نباشد. طعم آن نباید آنقدر تلخ باشد که در صورت هورت کشیدن گلو را بسوزاند و ترش مزگی آن باید به اندازه ای باشد که ترشح بذاق خود را بفهمید.

در یک کلام قهوه به طبخ استارباکس به نظر من بی نظیر است. حجم آن بیشتر است و مدت زمان بیشتری می توان صرف قهوه خوردن کرد و از طعم قهوه لذت برد. با توجه به حجم آن مقدار کافئین بیشتری دارد و برای زندگی مکانیزه امروز که وقتی برای صبحانه و یا میان وعده نیست مناسبتر است. در ضمن با یک تگه بیسکوئیت یا دونات و یا یک اسلایس کیک می تواند میان وعده خوبی باشد.همچنین قهوه های استارباکس در طعم های وانیلی، کارامل، خامه، دارچین و… نیز عرضه می شوند.

قهوه سرد استارباکس

از آنچه در استارباکس سرو می شود، بهتر را می توان طراحی کرد و همیشه افراد و شرکت های نوآور گوی را از هم ربوده اند. در مقاله آینده به ماشین آلاتی که این غول جهت تهیه قهوه از آن کمک می گیرد خواهیم پرداخت و با طبخ قهوه به سبک استارباکس بیشتر آشنا خواهیم شد.

جوگیر نشویم! این مقاله هیچ نیتی در تبلیغ برندی ندارد و تلاش من در اطلاع رسانی برای ایرانیان است. انسان قرن بیستم باید با تکیه بر تجربیات خود و دیگران بتواند هر روز پیشرفت کند و اساس پیشرفت انسان در این امر نهفته است.

کافه آرتین شرکت رستینگ و برندینگ قهوه است، شما می توانید انواع قهوه های تولیدی ما را در شعب کافه آرتین و یا نمایندگان رسمی ما  تهیه کنید. همچنین در بعضی از شعب کافه به صورت ماشینی نیز عرضه می گردد.

کلیه ماشین آلاتی که در کافه آرتین استفاده می شوند بر اساس انچه مورد تایید ماست کالیبره شده و فرمول قهوه های کافه آرتین مختص خودش میباشد.

نوشته های مرتبط

جوابی بنویسید