نقش کربن در آتشگاه پیپ چیست، بخش دوم به روایت بربیا

اگر مدت زمان نه چندان طولانی از پیپ خود استفاده کنید شاهد بسته شدن لایه ای سیاه رنگ در بدنه داخلی پیپ خود خواهید بود. این لایه چیست و چکار باید کرد؟!

pipe-carbon

آیا باید این لایه را تراشید یا باید بگذاریم این لایه کربنی داخل آتشگاه بماند؟ سولات زیادی در ذهم من بود و دنبال پاسخ مستدل می گشتم. در وب سایت ها می توانید مقالات متعددی در این زمینه پیدا کنید که اسموکرها تجربیات خودشان را به اشتراک گذاشته اند، ولی این نکته که شما آن را از زبان معتبرترین سازنده برند پیپ ایتالیا بشنوید حتما ارزشمندتر خواهد بود. چرا که سازنده درک بهتری از محصولی که تولید می کند دارد و حتما تجربیات حرفه ای او بهتر می تواند کمک کند.

نظر لوچانو بوتزی (طراح، سازنده و مالک برند بربیا) را در این زمینه جویا می شوم و با کمی استدلال نشان می دهم که پاسخ کاملی در این زمینه می پسندم و دوست دارم به ریزه کاری ها هم اشاره شود. وی می گوید وقتی تدخین در پیپ شروع می شود بدنه آن لایه ای سیاه رنگ را به خود می گیرد که همان کربن ناشی از سوختن توتون در پیپ است. این لایه به مرور زمان ضخیم تر شده و هر چقدر توتونی که استفاده می کنیم معطر باشد (اروماتیک) سطح کیک کربنی هم ضخیم تر می شود.

در یک اسموک بیست الی سی دقیقه ای پیپ شما مجموعا تا 600 درجه حرارت را در خود جای داده و پذیرایی می کند. این دمای بالا موجب چسبیده شدن توتون به بدنه می گردد. برخلاف نظر بعضی اسموکر ها نباید این لایه کاملا تراشیده شود ولی اصلاح و کم عرض کردن آن به نحوی که با وسیله مخصوص (ریمر) صورت یاید اشکالی ندارد و پیپ طعم مطلوبتری خواهد داشت.

هنوز سوال من تمام نشده است و به حقایق بیشتری در این باره نیازمندم پس می پرسم تکلیف آن طعم تلخ که برای پیپ پیش می آید و ممکن است به سوزش زبان هم بینجامد چه می شود؟

وی می گوید پیپ قبل از آنکه چیزی به شما بدهد اول جذب می کند! پس اگر هر روز توتون خود را عوض می کنید نباید منتظر یک اسموک بی نظیر هم باشید. وقتی پیپ شما یک توتون را تجربه می کند دود ناشی از سوختن را جذب کرده و سپس به شما انتقال می دهد، پس وقتی طعم ها را مرتبا عوض می کنید انگار در یک قابله هر روز غذا درست کنید ولی آن را نشوئید.

پس اگر توتون خود را چند بار متوالی عوض کردید، اسموک شما دچار اختلال در طعم خواهد شد پس پیپ خود را به متخصص بسپارید تا آن را ریمر کرده و کمی از بدنه کربن را به صورت صاف تراش دهد، بهتر است با سر تیز بیلچه بدنه پیپ خود را خراش ندهید چرا که موجب ایجاد حفره های عمیق در بدنه خواهید شد و پیپ شما هوا، پس از کمک فروشندگان متبحر در این زمینه استفاده کنید.

پس از ریمر کردن می توانید پیپ خود را با اسپری مخصوص تمیز کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود، اسپری های دیفیوزر طعم توتون قبلی را از پیپ شما جدا ساخته و بوی آن را هم از بین می برد. استفاده از نمک، جوشاندن و یا بکینگ پودر نمی تواند کمک زیادی به پیپ شما بدهد و وقت خود را تلف خواهید کرد.

خوب چرا این کربن اینقدر مهم است که نباید آن را کاملا تراشید؟ آیا قرار است کمک خاصی به پیپ بدهد؟

بله، وجود کربن در بدنه موجب خنک تر شدن اسموک گردیده و حتی سطح بیرونی پیپ هم زمان اسموک خنک تر است. علاوه بر اینها موجب ایجاد گرمای یکنواخت در پیپ شما خواهد شد و پیپ هم آسیب کمتری می بیند.

توصیه مهم دیگر این است که وقتی یک پیپ جدید می خرید از اسموک های طولانی مدت و با حرارت بالا در دو یا سه بار اولیه استفاده بپرهیزید. این امر ممکن است موجب سوختن رنگ بیرونی پیپ شما شود و به اصطلاح پیپ سوخته است، پیپ هایی که می سوزند به دلیل شک حراتی بالایی است که اسموکر از آن گرفته است. در چند بار اولیه استفاده با اسموک های لایت اجازه می دهیم تا لایه کربن به صورت یکنواخت در پیپ بسته شود، سپس پیپ خود را می توانید گرم کنید. برای بستن لایه مناسب کربنی می توانید از عسل هم استفاده کنید تا نتیجه مطلوبتر باشد.

خوب با این استدلال برای هر توتون باید یک پیپ بخرم؟

معمولا هر پیپ پس از استفاده شدن در طول یک روز نیاز به دو الی سه روز استراحت خارج از کیف دارد تا پیپ به درستی خشک شده و زمان استفاده اسموک خوبی داشته باشد، برای همین است که استند های پیپ شما هر روز پر می شوند. البته این توصیه ای است که اسموکرها به آن نیازمند هستند ولی نتیجه بی تغییر است و در صورتی که هر روز از پیپ خود کار می کشید باید تعداد آن را زیاد کنید و سعی کنید از توتون هایی با اسانس کمتر استفاده کنید و با پیپ خود هر توتونی نکشید چون موجب صدمه به پیپ خواهید شد.

ایا لکل می تواند داخل آتشگاه را تمیز کند؟

الکل با خلوص بالا موجب ترک برداشته شدن کیک کربنی شده و به پیپ شما آسیب جدی خواهد زد، بهتر است از اسپری مخصوص و نخ تمیز کننده استفاده کنید.

فیلتر فیلت پد پیپآیا می توان حرارت آتشگاه را کمتر کرد؟

بله در صورتی که در یک روز چند بار از پیپ خود استفاده می کنید، می توانید از فیلت پد استفاده کنید. فیلت پد سیلیکات مگنزیم طبیعی است و بجز اینکه به شما هیچ آسیبی نمی رساند موجب جذب شدن مقدار زیادی از ترشحات توتون نیز خواهد شد و به این ترتیب این ترشحات وارد بدنه پیپ شما نخواهد شد و اسموک کیفیت بالاتری خواهد داشت و طول عمر پیپ هم بیشتر می شود.

آیا پیپ وجود دارد که لایه کربن نبندد؟

بله، پیپ مرشام و پیپ کورن کاب اینچنین هستند. پس در نتیجه اسموک یکدستی برای مصرف کننده پیپ مرشام و پیپ کورن کاب حاصل می شود. البته اگر پیپ شما قیافه ای شبیه به چوب دارد ولی اصلا کربن نمی بندد پس حتما پیپ چینی خریده اید. پیپ های چینی با اینکه چهره ای مانند چوب دارند ولی چوب نیستند و از ترکیب یک نوع پلاستیک با براده چوب درست می شوند، این محصول بسیار زیان آور بوده و با برند های فیک عرضه می شوند. قبل از خرید پیپ از اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید.

این مقاله در کافه آرتین منتشد شده و تحت قوانین کپی رایت است.

نوشته های مرتبط

جوابی بنویسید