پاسخ به سوال: در پر کردن توتون پیپ به چه نکاتی باید توجه کرد؟

پر کردن توتون یکی از سوالات متداول مصرف کنندگان پیپ است. در حقیقت اگر که توتون به درستی درون آتشگاه پر شده و به درستی هم روشن شود می تواند اسموک مطلوبی داشته باشد، البته جدا از ذائقه اصلی توتون ها.

به طور مثال یک آشپز زمان طبخ غدا و هنگامی که موارد را داخل قابلمه می گذارد باید توجه ویژه ای به موادی که درون آن ریخته، تراکم آن و مقدار حرارتی که به مواد می دهد داشته باشد تا نتیجه رضایت بخش باشد. توتون پیپ هم از این قافیه مستثنا نیست و توجه کامل مصرف کننده را می طلبد. در این مقاله به تفسیر به مقوله خواهیم پرداخت.

الف- جنس توتون:

توتون ها انواع گوناگونی دارند و شناسایی مصرف کننده از نوع توتونی که در حال مصرف است بسیار مهم است. مثلا توتون ویرجینیا بسیار لطیف است و به نرمی می سوزد و بوی تقریبا شیرینی دارد در حالی که توتون لاتاکیا کمی مزه دودی داشته و سخت تر از گونه های دیگر می سوزد.

توتون ویرجینیا قابلیت اسانس پذیری بیشتری نسبت به گونه قبل دارد.

توتون کاوندیش گونه ای فراوری شده از ویرجینیاست که در اثر نحوه خشک شدن و پرس شدن قالبیت جذب اسانس بیشتری داشته و معمولا به صورت وی کات (V) عرضه می گردد. پس اگر که توتون مورد استفاده شما ویرجینیاست (معمولا رول کات) انتظار زیاد سوختن نداشته باشید، مثلا توتون سون سیز (همه تیپ ها) گونه ای ترکیبی از ویرجینیاست که مصرف کننده به راحتی می تواند به مورد یاد شده دست یابد.

در توتون های لاتاکیا طعم خاصی از توتون را داریم. نوع مرغوب این توتون حاصل مزارع ترکیه و سوریه است و به دلیل قدرت کم توتون و استعداد کم آن در اسانس پذیری معمولا خالص عرضه شده و یا با توتون هایی با فراوری خاص تر عرضه می گردد. اکثر توتون های دانهیل و بعضی توتون های شرکت مک بارن از این گونه هستند. شما در این اسموک عطر چندان دلپذیری ندارید ولی کیفیت و طعم آم کمی نزدیک به سیگار برگ است.

در انواع کوندیش معمولا اسانس بیشتری دیده می شود و به دلیل اینکه میبایستی توتون به نرمی بسوزد و آتش با حجم زیاد نداشته باشد آنرا به صورت کات V در می آورند. در توتون هایی که مقدار اسانس بیشتری تزریق شده است آتش باید ملایمتر بوده و پک ها کمی رامتر صورت پذیرد تا عطر خوش اسانس به مشام برسد و مصرف کننده هم لذت ببرد. در صورتی که آتش در این اسموک زیاد بوده و یا مصرف کننده پک های ممتد بزند توتون به اصطلاح سوخته شده و بوی نا مطلوب و طعم سوزناکی خواهد داشت.

روش پر کردن توتون های فوق اکثرا با هم فرق دارد و تجربه شخص مصرف کننده در استفاده از آنها بسیار مهم به شمار می آید.

در این ویدئو روش ساده پر کردن توتون پیپ را می بینید:

ب- آب و هوا:

آب و هوا در انتخاب توتون برای مصرف بسیار مهم است. هر چقدر هوا سرد تر باشد توتون مورد استفاده باید سبکتر باشد. مثلا در فصل تابستان اکثرا مردم از نوشیدنی های سرد استفاده می کنند در حالی که در فصل های سرد سال نوشیدنی های گرم طرفداران بیشتری دارد.

پس برای فصل های گرم سال از توتون های کوندیش و میکس های کوندیش استفاده کنید و برای فصل های سرد سال می توانید حق انتخاب بیشتری داشته باشید. در ضمن از یاد نبرید که در فصل های گرم سال عطر توتون مورد استفاده شما بیشتر به مشام میرسد تا در فصل های سرد. پس توتون های معطر به ما کمک می کنند تا در فصل گرما اعتراضات کمتری از دوستانمان داشته باشیم.

ج- آتش:

آتش مهمترین فرایند در پیپ کشیدن است. آتش نباید بسیار تند و سوزناک باشد. اگر آشپزباشی ما حرارت تندی به غذای در حال طبخ بدهد همان مواد خوشبو سوخته و طعم و عطر ناخوشایندی خواهند داشت. در توتون های کوندیش به دلیل دارا بودن اسانس میبابستی آتش نرمتری داشته باشیم تا عطر و طعم توتون قابل لمس باشد.

در این ویدئو یکیاز روش های آتش زدن توتون را می بینید:

د- مدت زمان سوختن:

یک پیپ استاندارد حداقل 15 تا 20 دقیقه اسموک دارد. تند پک زدن به توتون در حال سوختن می تواند آن را سوزانده و طعم بسیار تندی را به همراه داشته باشد. اگر تند پک زدن در پیپ کشیدن مزیت به حساب می آمد الان همه جاروبرقی ها اسموکرهای پیپ بودند. پس به نرمی از پیپ خود استفاده کنید تا علاوه بر اسموک مطلوب و سالم، پیپ سالمتری هم داشته باشید.

ه- تراکم توتون در پیپ:

عامل بسیار مهم در پیپ کشیدن تراکم توتون و نحوه آتش زدن آن است. توتون خود را زیاد در پیپ متراکم نکنید، به گونه ای پیپ را پر کنید تا در اثر تمپ کردن (کوبیدن توتون در آتشگاه) توتون سوخته به سمت پایین برود. روش صحیح پر کردن توتون به نحوی است که قسمت پایین تراکم کمتری داشته و قسمت بالایی متراکم باشد تا زمان سوختن بشود آن را کوبید. اگر توتون به صورت نادرستی متراکم شود، توتون سوخته مجدد می سوزد و اسموک سوزناکی به همراه خواهد داشت. یکی از نشانه های بد پر کردن توتون در پیپ این است که زمانی که مصرف کننده دیگر اسموکی از پیپ خود ندارد و پس از تخلیه آتشگاه، شاهد مقدارانبوهی از توتون نسوخته است.

در این ویدئو روش سه مرحله ای پر کردن توتون را می بینید:

و- زمان سوختن:

پیپ سیگار نیست و اسموک دیگری دارد، متاسفانه این قضیه ای است که بسیاری از طرفداران پیپ با آن دست و پنجه نرم می کنند. ممکن است یک پیپ پس از پر شدن در یک روز استفاده شود. یعنی اسموک های منقطع داشته باشد (2 دقیقه سپس 3 دقیقه سپس 1 دقیقه و . . .)، پس لازم نیست اگر پیپ خود را پر کردیده اید یکسره از آن استفاده کنید. این قضیه به شما کمک می کند تا کمتر به خود آسیب بزنید، البته بعضی از مصرف کنندگان از تلخی طعم توتون پس از چند بار استفاده شکایت دارند ولی این مسئله هم بعد از چند استفاده به صورت یک عادت در خواهد آمد.

ز- پیپ:

عامل اصلی تدخین توتون است، به این وسیله توجه کنید. شما می توانید یک پیپ ارزان چوبی بخرید و از اسموک آن لذت ببرید تا یک پیپ پلاستیکی چینی. همه پیپ های چینی در ظاهر چوبی هستند ولی تمامی آنها از براده های چوب که با پلاستیک به صورت خمیر تهیه شده است آماده می گردند. برای امتحان کافی است به قسمت چوبی مته بزنید، سپس شاهد دود سیاه حاصل از پلاستیک خواهید بود و خواهید دید که مته به شدت سیاه خواهد شد (همانند آنچه در پلاستیک داریم).

ح- تمیز کردن پیپ:

مسلما تمیز کردن پیپ امکان یک اسموک سالم با طعم ملایم و دلنشین را برای هر اسموکری به همراه خواهد داشت. حتما پیپ خود را چند روز یکبار، به درستی تمیز کنید. سعی کنید فیلتر پیپ را بعد از هر بار استفاده بیرون بگذارید تا خشک شود و سپس می توانید دوباره آنرا استفاده کنید. با این کار عمر مفید فیلتر شما دو برابر شده و اسموک بهتری هم خواهید داشت.

شما در ویدئو زیر می توانید روش تمیز کردن پیپ را ببینید:

به راهنمایی های بیشتری نیاز دارید؟ شما می توانید مقالات تخصصی بیشتری در این زمینه در وب سایت کافه آرتین ببینید:

میکس کردن توتون پیپ . . .

بلیند کردن توتون پیپ . . .

توتون پیپ اینگلیش، اسکاتیش و بالکان . . .

منابع استفاده شده در این مقاله:

پایپ دیا . . .

نوشته های مرتبط

جوابی بنویسید