بریر، محبوب ترین برای ساخت پیپ

در صد سال اخیر هر شخصی که نام پیپ را شنیده است حتما آن را ساخته شده از بریر (یک نوع چوب) دانسته است. ولی بریر چیست که آن را به مجبوب ترین ماده برای ساخت پیپ تبدیل کرده است؟

اریکا آربورا

اریکا آربورا

فرق بریر (Briar)و چوب (wood)چیست؟
وود یا چوب یک لغت عام است که به تمامی محصولات اولیه خام ناشی از درخت ها می توان اطلاق کرد ولی بریر نوعی ریشه درخت سفید رنگی است که ریشه های آن در جنگل رشد می کند و بلاک فروش های حرفه ای این ریشه ها را قطع می کنند، ولی بریدن ریشه ها معمولا منجر به خشک شدن گیاه نشده و ریشه گیاه مجددا رشد می کند. (در حال حاضر در بسیاری از کشورهای تولید کننده بریر به شرطی می توانند بریر استخراج کنند که گیاه اصلی حیات خود را ادامه دهد، نام علمی این گیاه اریکا اربورا میباشد)
ریشه این درخت به دلیل خاصیت فوق العاده ای که در برابر گرما داشته و به دلیل بوی خنثی این گونه چوب، آن را به ماده ای عالی برای ساخت یک پیپ بی عیب و نقص تبدیل کرده است. بهترین نقطه دنیا برای پیدا کردن چنین درختی منطقه اطراف دریای مدیترانه است. البته مناطقی مانند جزیره کورس، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و الجزایر هم این گونه درخت یافت می شود.
از دلایل دیگر استفاده از بریر ترکیب خاص رنگ ها و موج های این چوب است که بلافاصله پس از فینیش گره های کوچک خود را به نمایش گذاشته و در اصطلاح بربیتانیایی مانند آن است که هزاران پرنده کوچک با چشم های ریز شما را نظاره می کنند.
دلیل گرانی بریر چیست؟
به دلیل اینکه بریر در زیر زمین رشد می کند مسلما با موانع بسیار زیادی روبرو می شود. سنگ ریزه ها تا سنگ های بزرگ، خاک های شنی تا خاک های کلوخه ای و بسیاری دیگر از مواردی هستند که هنگام تهیه پیپ از یک تکه بریر ممکن است مشاهده گردد و پروسه تولید را دچار اختلال نماید. بسیاری از پیپ سازان هنگام بروز چنین مشکلی پیپ را روستیک و یا سند بلاست می کنند که بتوان بریر را در چرخه تولید نگاه داشت ولی بریرهای بیشماری هم از این چرخه خارج شده و سوزانده می شوند.
پس از بریدن بریرها، آنها را به کارخانه انتقال می دهند تا در اولین مرحله به صورت بلاک های مکعب شکل برش داده شوند تا اولین قدم برای حضور در کارخانه پیپ سازی برداشته شود. در فرایند برشکاری ممکن است قسمت های خارجی یا اوتر بریر آنقدر محکم و زیبا باشد که آن قسمت را به هر ترتیبی از پروسه اره کاری در امان نگه می دارند تا سازنده بتواند از آن یک پیپ Free Hand با طرح اصلی چوب بسازد. (در این نوع تولید، برند سزار بارونتینی و بربیا پیپ های فوق العاده ای دارند)
در مرحله بعدی چوب را در آب جوش (در برند دانهیل در روغن داغ) می پزند تا شیره موجود در چوب به صورت یکدست درآید و همچنین چوب در اصطلاح بمیرد و دیگر چرخه زندگی را طی نکند. به این فرایند ترمو وود گفته می شود، ترمو وود یکی از پیچیده ترین روش های تولید بلاک بریر است که تاثیر زیادی در هزینه نهایی بلک دارد.
همچنین بریر را می توان در هوای آزاد، خشک کرد (چند سال ممکن است طول بکشد) و در این فرایند مدت زمان طولانی بلاک های بریر را در مجاورت هوا (در سایه) قرار می دهند تا آرام آرام بلاک ها رطوبت خود را از دست بدهند. این فرایند هزینه تمام شده را به شدت افزایش می دهد و کیفیت مقبولی هم دارد. در ضمن در این روش می توان از خشک کن های مخصوص هم استفاده کرد که در نهایت کیفیت ارزان تری خواهند داشت.
پس از طی مرحله فوق نوبت به مرحله دسته بندی بلاک ها می رسد. بلاک ها از نظر بزرگی و کوچکی، کیفیت بلاک، تراکم و رنگ دسته بندی و قیمت گذاری می شوند تا تولید کنندکان پیپ انتخاب متناسب تری داشته باشند.
اولین پیپ ساخته شده از بریر حدود 150 سال پیش در سندکلود فرانسه ساخته شده است و تا به حال هیچ ماده ای بهتر از بریر برای تولید پیپ پیدا شده است.

از زبان معدنچی بریر:

The Briar

I buy the fresh roots from the mountains in France, Corsica, Italy, Spain and Greece.
The roots used to cut the blocks come from the bush or small tree called “Erica Arborea” – only found in the Mediterranean area. Only a small part of the root is used – the “ball” situated just below the surface.
The bush is very slow growing due to the rough climate (high temperature and lack of rain) and often there will be sand, small stones and “bugs” in the root – all harmful for the final quality of the block. In general the bush has to be at least 40 years old before its root is suitable for pipe making.

Utmost care is taken not to dry out the roots during harvest. The roots will be covered with humid dirt until a full truckload is ready to leave for Romeo Briar.

The roots are stored in the basement where the humidity is kept at a high level. Every day we water the roots in order to keep them humid.

briar1 briar2
My main work is cutting the fresh roots, and on a good day I can cut around 250 kg.

Cutting briar is like cutting diamonds – it’s a product of Mother Earth, and you have to respect that.

This is not always easy:
On one side you have the briar that “tells” you where to make the cut and on the other side you have the pipe makers that demand a special size and form.
It is not always that these two demands can be combined – and I’m caught in the middle…

However, this also gives me great challenges and I try to work WITH my customers rather then FOR them.

شما میتوانید بریر مرغوب را از کافه آرتین خریداری کرده و سپس آن را تبدیل به پیپ کنید.

این مقاله توسط آرتین نگاشته شده و استفاده از آن با ذکر منبع آزاد است.

منابع استفاده شده در این مقاله:

رومئو پایپ

ویکی پدیا

فیلم استخراج بریر از جنگل کورسیکا:

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.