دانستنیهایی درباره قهوه

 قهوه اولین بار به وسیله یک چوپان در کشور اتیوپی کشف شد. پس از آن کشور یمن اولین کشوری بود که دانه قهوه در آن کشت شد.

history-coffee

تمام گونه های قهوه از روناسیان میباشند. در واقع روناسیان زیر شاخه تمام گونه های قهوه است.

coffee-plant-245x300

۲۱درجه بالای خط استوایی و ۲۱ درجه پایین خط استوایی (مناطق گرمسیر) مرغوبترین آب و هوای تولید قهوه را دارند.

the_world_of_coffee_map_large-300x206

 کشورهایی همچون یمن، اتیوپی، جامائیکا، اندونزی، مالزی، برزیل، ویتنام، هند، کنیا، هنوا، آرژانتین، مکزیک، سوماترا و تایلند شرایطکشت قهوه را دارند. دانه قهوه هایی که از غرب می آید مزه شکلات ، کارامل و وانیل را دارند. وقتی به شرق نزدیک می شویم مثل اتیوپی یا کنیا مزه دانه قهوه ها ظریف و همچون مزه مرکبات است و عطر آن همانند عطر گل است. وقتی پایین تر می رویم مزه ها قوی تر و خشن تر می شوند.

font-b-coffee-b-font-font-b-beans-b-font-cascade-modern-many-sizes-free1-300x214

شکوفه قهوه همانند یاس می باشد و دانه قهوه برای شکوفا شدن نیاز به باران، آفتاب و رطوبت دارد.

coffeebeanandflower

قهوه به دلیل خوص گوناگونی از قبیل انرژی بخشی، ضد افسردگی، چربی سوزی، پیشگیری از بیماری آلزایمر، کمک به هضم غذا و غیره تا اوایل قرن ۱۲ میلادی به عنوان یک نوع دارو به بیماران تجویز می شد.

bean-boy

دانه قهوه بیشترین میزان مصرف آب را در گیاهان دارویی دارد.

دانه قهوه به ۲ نوع عربیکا و ربوستا تقسیم می شود:

     عربیکا یک نوع دانه قهوه می باشد که اروپایی ها این نوع از دانه قهوه را از کشورهای عربی برای پرورش و کشت به کشور خود بردند و آن را عربیکا نامیدند. دانه عربیکا بیضی شکل بوده و در ارتفاعات بالاتر رشن می کند. تحمل ان در برابر آفات کمتر است و مقدار مصرف آب برای رشد آن بیشتر است. طعم عربیکا درصدی از ترشی دارد و رایحه آن بسیار مطلوب است و کافئین کمتری دارد. سطح دانه عربیکا کاملا صاف است.

free_for_use_coffee_stained_paper_by_zombiecat14-d5so56n

 روبوستا برای اولین بار در کشور ها آفریقایی کشف شد. شکل ظاهری این قهوه دانه گرد و طعم آن تلخ تر و دارای کافئین بیشتری است ولی در مقایسه با عربیکا رایحه کمتری دارد. روبوستا نسبت به آفات مقاوم تر و در ارتفاعات کمتر رشد می کند. سطح روبوستا دارای خمیدگی است.

free_for_use_coffee_stained_paper_by_zombiecat14-d5so56n1

از انواع دیگر گونه های قهوه میتوان از لیبریکا نام برد که دستنخورده ترین گونه قهوه می باشد.

free_for_use_coffee_stained_paper_by_zombiecat14-d5so56n2

موکا دانه ای است که در یمن کشت می شود و این نوع دانه قهوه دارای خصوصیتی با ته مزه کاکائو می باشد.

moka-300x224

شاید همه ما دانه قهوه رست شده را دیده باشیم ولی اگر در یکی از کشورهای تولید قهوه زندگی و یا مسافرت نکرده باشیم، قادر به تشخیص درخت قهوه نباشیم.ارتفاع درخت قهوه تا ۳۰ فوت قابل رشد است. برگهای درخت قهوه مومی شکل و سبز تیره می باشند. دانه قهوه برای شکوفا شدن نیاز به باران، آفتاب و رطوبت دارد و شکوفه قهوه همانند یاس می باشد. دانه های قهوه پس از شکوفا شدن، در مقابل یکدیگر بر روی یک شاخه از درخت به رشد خود ادامه می دهند. چنانچه درخور نوسانات سخت آب و هوایی نشوند و از خاک غنی، بارش باران های مکرر و تابش خورشید بهره گیرند، بین ۲۰ تا ۳۰ سال قادر به رشد در طیف گسترده ای می باشند.

hemp-007-300x180

منابع بیشتری ببینید . . .

الوین ک

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.